Recepten

Walnootolie

Deze walnootolie komt uit Frankrijk, waar de walnoten met de hand worden gepeld. Vervolgens worden ze licht geroosterd om de smaak te optimaliseren en daarna koud geperst. Met zorg gemaakt door een kleine biologische boer.

Hieronder een aantal recepten met walnootolie


Omelet met paddenstoelen en notenolie
(2 pers.)

Ingrediënten
1 sjalotje
200 gram paddenstoelen, minimaal 2 soorten
3 eieren
bakolie
een scheut slagroom
zout, peper en platte peterselie naar smaak
evt: spekjes
walnootolie, of truffelolie

Bereiding
Bak in een pan een sjalotje (in stukjes) en een paar spekblokjes zachtjes aan in een beetje bakolie. Maak ondertussen de padden­stoelen schoon met keukenrol. Voeg bakolie toe en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur even aan tot ze zacht worden. Klop ondertussen de 3 eieren los met een flinke scheut slagroom (mascarpone werkt ook) en wat zout en peper naar smaak. Hak een handvol platte peterselie fijn en voeg dit toe aan het eiermengsel.
Als de paddenstoelen zacht genoeg zijn kunt u het eiermengsel erover strooien. Wacht tot dit gestold is. Doe nu het gas uit, en schenk als laatste wat walnootolie over de omelet. Een absolute herfsttopper!

Download hier de PDF


Witlofsalade met roquefort (4 prs.)
De specifieke smaak en de romigheid van roquefort gaan perfect samen met het lichte bittere van witlof.

ingrediënten
30 ml / 2 el tomaatazijn
5 ml / 1 tl dijonmosterd
60 ml / 4 el walnootolie
15-30 ml / 1-2 el Lesbos
2 stronkjes witlof of radicchio (roodlof)
1 selderijhart of 4 stengels bleekselderij,
schoongemaakt en julienne gesneden
75 gr halve walnoten, licht geroosterd
2 el verse peterselie, fijngehakt
115 gr roquefort, verkruimeld takjes verse
peterselie, ter garnering

Bereiding
klop de tomaatazijn en de mosterd in een kommetje los en voeg er naar smaak zout en peper toe. Roer er langzaam de walnootolie bij en vervolgens de lesbos. Trek de blaadjes van de witlof los en schik ze decoratief op een mooie schaal of maak individuele bordjes op. Verdeel er de bleekselderij, walnoten en fijngehakte peterselie over. Verkruimel gelijke hoeveelheden roquefort over elk bord en sprenkel er wat dressing over. Garneer met takjes peterselie en serveer direct.

Download hier de PDF

 


 

Contact

Chiccadeau
Kruisstraat 3
5281 AW Boxtel
Tel.: (0411) 688028
E-mail:info@chiccadeau.nl