Recepten

Vijgen-dadel azijn

Deze heerlijk zoete azijn heeft qua zoetheid wel iets weg van een oude balsamicoazijn. De vijgen geven hem de frisheid, terwijl de dadel hem een lekker zoete ondertoon geeft. Lekker over rucola
met vijgen, mozzarella en parmaham, maar ook over salades.

Warme geitenkaas salade
Altijd een goede combinatie: warme geitenkaas met vijdel-dadel azijn en een nootje. Voor de afwisseling een appel of een peer en walnoten of pijnboompitten.

Ingrediënten
150 g zachte geitenkaas
paneermeel
zakje gemende sla
handje walnoten
1 appel
evt peer
vijgen-dadel azijn
versgemalen peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Gebruik anderhalf rolletje geitenkaas. Snijd in zes rondjes en wentel de geitenkaasjes door het
paneermeel. Druk het paneermeel een beetje aan. Leg de geitenkaas in een ovenschaaltje en zet ze 15 minuten in de hete oven. Verdeel de sla over twee borden. Strooi stukjes walnoot over de sla.Snijd de appel in plakjes, besprenkel eventueel met wat citroensap en verdeel ze over de sla. Haal de geitenkaas uit de oven en verdeel over de sla. Schenk ruim vijgen-dadel azijn over de sla en maal er nog wat peper en klein beetje zout over.

Download hier de PDF


Geitenkaas salade met vijgen-dadel azijn

Ingrediënten
1 zak peperige rucola
Blok geitenkaas (ronde schijf)
Zongedroogde tomaatjes op olijfolie
Zacht romige olijfolie, bijv. onze Calabrië of Foggia
Handje walnoten
Handje pijnboompitten
Flinke scheut vijgen-dadel azijn

Bereiding
Was de rucola en leg op een groot bord, verdeel de tomaatjes, noten en geitenkaas erover en besprenkel met olijfolie.
Ruim vijgen-dadel azijn erover en genieten maar.
Uiteraard kunt u ook i.p.v. de geitenkaas een andere zachte kaas gebruiken zoals meikaas, feta of mozzarella.


 


 

Contact

Chiccadeau
Kruisstraat 3
5281 AW Boxtel
Tel.: (0411) 688028
E-mail:info@chiccadeau.nl