Recepten

Tomatenazijn

Deze tomatenazijn is gemaakt op basis van pure tomatenpulp, met een beetje witte wijnazijn. Het resultaat is een heel pure tomaten­smaak die heerlijk te combineren is met salades met bijvoorbeeld feta, paprika, tomaat en rode ui. Ook lekker bij vis of kip.

Witlofsalade met roquefort (4 prs.)
De specifieke smaak en de romigheid van roquefort gaan perfect samen met het lichte bittere van witlof.

ingrediënten
30 ml / 2 el tomaatazijn
5 ml / 1 tl dijonmosterd
60 ml / 4 el walnootolie
15-30 ml / 1-2 el Lesbos
2 stronkjes witlof of radicchio (roodlof)
1 selderijhart of 4 stengels bleekselderij,
schoongemaakt en julienne gesneden
75 gr halve walnoten, licht geroosterd
2 el verse peterselie, fijngehakt
115 gr roquefort, verkruimeld takjes verse
peterselie, ter garnering

Bereiding
klop de tomaatazijn en de mosterd in een kommetje los en voeg er naar smaak zout en peper toe. Roer er langzaam de walnootolie bij en vervolgens de lesbos. Trek de blaadjes van de witlof los en schik ze decoratief op een mooie schaal of maak individuele bordjes op. Verdeel er de bleekselderij, walnoten en fijngehakte peterselie over. Verkruimel gelijke hoeveelheden roquefort over elk bord en sprenkel er wat dressing over. Garneer met takjes peterselie en serveer direct.

Download hier de PDF

 


 

Contact

Chiccadeau
Kruisstraat 3
5281 AW Boxtel
Tel.: (0411) 688028
E-mail:info@chiccadeau.nl