Recepten

Sicilië

Dit is de best verkochte olijfolie voor salades en brooddip.
Waanzinnig! 100% Nocellara olijven. Deze groen grassige olijfolie met een scherp randje is niet gefilterd en daardoor zeer vol van smaak. Je proeft de zon en ruikt vers gemaaid gras.

Tomatensalsa (4 pers.)
Deze salsa is heerlijk en fris. Je kunt hem bij verschillende maal­tijden gebruiken, bijvoorbeeld als vulling in wraps maar ook als salade bij een barbecue.

Ingrediënten
450 gram tomaten
1 groene peper
1 limoen
handvol verse koriander
1 rode ui
Lekkere scheut olijfolie, bijvoorbeeld Lammari of Sicilie


Bereiding
Maak de salsa minstens een uur van tevoren. Was de tomaten en snij in blokjes. Pel de rode ui en snij fijn. Was de koriander en hak fijn. Haal de zaadjes uit de groene peper als je de salsa niet te pittig wil en snij fijn.
Meng de tomaten, rode ui, koriander en de groene peper in een kom. Halveer de limoen en pers het sap uit. Voeg het sap toe aan de salsa en roer door elkaar. Olijfolie naar behoefte toevoegen. Dek de salsa af met folie en bewaar in de koelkast.

Download hier de PDF



Soep van witlof met truffelolie (6 pers.)

Ingrediënten
halve liter melk (liefst biologische volle melk)
1 liter groentebouillon
1 kilo witlof, gesneden, het bittere eind verwijderd
2 aardappels, geschild
250 ml room
50 ml stevige olijfolie (bijv. Sicilië)
eetlepel honing
50 ml Balsamico 9 jaar met witte truffel
witte peper
versgemalen zout
blaadje salie of peterselie voor decoratie


Bereiding
Breng de melk en de bouillon in een soeppan aan de kook.
Bak intussen de fijngesneden witlof, honing en zout naar smaak op hoog vuur in een wok. Blus dit af met een scheutje balsamico.
Wanneer de soep kookt voeg je de witlof en de aardappels toe.
Laat 30-45 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en blend de soep helemaal fijn met een staafmixer. Voeg de room en olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Schuim de soep voor het op­dienen nog een keer op met de staafmixer. Schep de soep in de borden en druppel er een scheutje truffel olie in. (Niet teveel, onze truffel olie is erg sterk). Leg als laatst nog een takje groen ter decoratie in het
midden van het bord.

Download hier de PDF




Salade van avocado en roze grapefruit (8 pers.)
ideaal als licht voorgerecht.

Ingrediënten
Gemengde sla
2 zoete roze grapefruits
1 grote of 2 kleine avocado’s, geschild, ontpit en in blokjes

voor de dressing:
90 ml / 6 el Sicilië
30 ml / 2 el Frambozenazijn
1 teentje knoflook, uit de pers
5 ml / 1 tl Dijonmosterd
zout en gemalen zwarte peper

voor de gekarameliseerde citrusschil:
4 sinaasappels
50 gr kristalsuiker
60 ml / 4 el koud water

Bereiding
Maak eerst de gekarameliseerde citrusschil. Snijd met een dun­schiller voorzichtig de schil van de sinaasappels, houd de vruchten apart. Verwijder met een mesje het wit aan de onderzijde van de schil. Snijd deze in smalle sliertjes. Doe de suiker en het water in een pannetje met dikke bodem en verwarm tot de suiker is opgelost. Voeg de sliertjes sinaasappel toe, zet het vuur hoger en verwarm 5 minuten goed door tot de schil zacht is geworden.
Haal de schilletjes uit de siroop en leg ze uit op een rooster om ze te kunnen drogen. Bewaar de siroop voor de dressing. Was, droog en scheur de slablaadjes. Verwijder met een mes boven een kom de vliesjes van de stukken sinaasappel, schil de grapefruits en doe daar hetzelfde. Zorg dat de stukjes vruchtvlees loskomen van de doorzichtige vliesjes. Pers het resterende sap boven de kom uit.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een pot met deksel en schud goed. Voeg de siroop toe en breng op smaak met zout en
peper. Verdeel de ingrediënten voor de salade over een schaal,
samen met de blokjes avocado. Lepel de dressing erover en bestrooi met de gekarameliseerde sinaasappelschil.
Serveer direct.

Download hier de PDF




Tonijntartaar met geplette doperwten
(voorgerecht 4 pers.)

Ingrediënten
1/2 teentje knoflook, fijngehakt
1 el sojasaus
1een snuf fijne kristalsuiker
2 el olijfolie Jaén
1 tl balsamico 4 jaar
2 tl fijngeraspte citroenschil fijngehakt
250 gr superverse tonijn in blokjes vn 2 cm
150 gr zachte geitenkaas

Doperwtensalade
20 gr diepvriesdoperwten
60 ml olijfolie Sicilië
1 el citroensap
1 sjalot fijngehakt
1 el muntblaadjes

Bereiding
Roer de knoflook met de sojasaus, suiker, olijfolie, balsamico en citroenrasp in een schaal door elkaar tot de suiker is opgelost. Leg de blokjes tonijn in de saus, schep alles door elkaar en laat 15 min. in de koelkast marineren. Doe intussen voor de salade het grootste deel van de erwten in een vijzel en plet ze licht. Bewaar wat hele erwten voor de garnering. Voeg olie, citroensap, sjalot, gehakte munt, zout en versgemalen zwarte peper toe. Schep alles luchtig door elkaar. Haal de tonijn uit de koelkast en laat het op kamer­temperatuur komen. Schep de tonijn uit de marinade.
Verdeel de geitenkaas en de salade over de borden en schik daarna de blokjes tonijn erover. Garneer met de doperwten, extra munt en mosterdcress. Smakelijk eten!

Download hier de PDF


 

 


 

Contact

Chiccadeau
Kruisstraat 3
5281 AW Boxtel
Tel.: (0411) 688028
E-mail:info@chiccadeau.nl