Recepten

Lesbos

Gemaakt van 100% Kolovi olijven. De mooie lichte Biologische olijfolie wordt met de hand ( met lange houten stokken) geoogst en door middel van een traditionele steenmolen en centrifuge geperst. De oogst van deze olijfolie is ongeveer half december.

Witlofsalade met roquefort (4 prs.)
De specifieke smaak en de romigheid van roquefort gaan perfect samen met het lichte bittere van witlof.

ingrediënten
30 ml / 2 el tomaatazijn
5 ml / 1 tl dijonmosterd
60 ml / 4 el walnootolie
15-30 ml / 1-2 el Lesbos
2 stronkjes witlof of radicchio (roodlof)
1 selderijhart of 4 stengels bleekselderij,
schoongemaakt en julienne gesneden
75 gr halve walnoten, licht geroosterd
2 el verse peterselie, fijngehakt
115 gr roquefort, verkruimeld takjes verse
peterselie, ter garnering

Bereiding
klop de tomaatazijn en de mosterd in een kommetje los en voeg er naar smaak zout en peper toe. Roer er langzaam de walnootolie bij en vervolgens de lesbos. Trek de blaadjes van de witlof los en schik ze decoratief op een mooie schaal of maak individuele bordjes op. Verdeel er de bleekselderij, walnoten en fijngehakte peterselie over. Verkruimel gelijke hoeveelheden roquefort over elk bord en sprenkel er wat dressing over. Garneer met takjes peterselie en serveer direct.

Download hier de PDF



Geroosterde uien (4 pers.)
Dit gerecht is eenvoudig te maken en kan heel handig zijn als je op het laatst een gerecht bij gebraden vlees wilt maken. Uien vormen vrijwel nooit een gerecht op zichzelf; meestal worden ze gesnipperd of in ringen toegevoegd.

Ingrediënten
klontje boter
scheut baklolie, plus Lesbos olijfolie voor het besprenkelen
12 zoete uien ter grootte van een golfbal, ongepeld, overlangs dwars door de wortels gesneden
(dan blijven ze intact)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 C .
Verhit de boter en bakolie in een grote sauteerpan en bak de uien bruin. Bestrooi ze met peper en zout en zet ze met de schil naar boven 30-40 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

Draai ze om als ze gaar zijn (met de schil naar beneden), bestrooi ze met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie.
Ze zijn nu klaar om te serveren.

Download hier de PDF



 


 

Contact

Chiccadeau
Kruisstraat 3
5281 AW Boxtel
Tel.: (0411) 688028
E-mail:info@chiccadeau.nl