Recepten

Foggia olijfolie

Een ronde, volle, groene olijfolie. Mooie olijfsmaak met een vleugje groene tomaat.

Pompoen risotto met mascarpone (2 pers.)

Ingrediënten
1 pompoen 
Olijfolie, bijv. Calabrië of de Foggia
Knoflookolie 
Peper- zout
Snufje chilipoeder
Snufje korianderpoeder
Groenten bouillon zonder zout (ongeveer 500 ml)
Ui
Knoflook
Risottorijst (Carnaroli is toch de beste)
Gerookt spek in blikjes
Mascarpone 2 eetlepels


Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden. Pompoen in parten snijden, zaden verwijderen en in een overschaal leggen. Ruim olijfolie aanbrengen, kruiden met de peper-zout-chilipeper en koriander en als laatste een scheutje knoflookolie erover druppelen. Plaats voor 30 minuten in de oven. Spekjes uitbakken op laag vuur totdat ze krokant zijn. Afgieten en spekjes op een keukenpapier laten uitlekken. Pompoen uit de oven halen. Schil verwijderen en in blokjes snijden. Bouillon opzetten op laag vuur. Ui en knoflook schillen en aanfruiten in bakolie in een grote pan met dikke bodem. 
Vuur op hoog, risottorijst erbij en glazig bakken (goed blijven roeren) en af­blussen met een soeplepel bouillon.Telkens als de bouillon opgenomen is een nieuwe hoeveelheid toevoegen en blijven roeren.Na een minuut of 15 proeven of de rijst gaar is, een beetje “bite” mag zeker. Pompoen bij de risotto voegen en evt mee verwarmen. Evt. nog een beetje bouillon toevoegen en laten verdampen tot pompoen zacht is (heel even). Pan van het vuur halen, mascarpone en spekjes toevoegen. Opdienen in een mooi diep bord, dan blijft de risotto lekker lang warm.

Download hier de PDF

 


 

Contact

Chiccadeau
Kruisstraat 3
5281 AW Boxtel
Tel.: (0411) 688028
E-mail:info@chiccadeau.nl