Recepten

Balsamico 4 jaar

 

Tonijntartaar met geplette doperwten (voorgerecht 4 pers.)

Ingrediënten
1/2 teentje knoflook, fijngehakt
1 el sojasaus
1een snuf fijne kristalsuiker
2 el olijfolie Jaén
1 tl balsamico 4 jaar
2 tl fijngeraspte citroenschil fijngehakt
250 gr superverse tonijn in blokjes vn 2 cm
150 gr zachte geitenkaas

Doperwtensalade
20 gr diepvriesdoperwten
60 ml olijfolie Sicilië
1 el citroensap
1 sjalot fijngehakt
1 el muntblaadjes


Bereiding
Roer de knoflook met de sojasaus, suiker, olijfolie, balsamico en citroenrasp in een schaal door elkaar tot de suiker is opgelost. Leg de blokjes tonijn in de saus, schep alles door elkaar en laat 15 min. in de koelkast marineren. Doe intussen voor de salade het grootste deel van de erwten in een vijzel en plet ze licht. Bewaar wat hele erwten voor de garnering. Voeg olie, citroensap, sjalot, gehakte munt, zout en versgemalen zwarte peper toe. Schep alles luchtig door elkaar. Haal de tonijn uit de koelkast en laat het op kamer­temperatuur komen. Schep de tonijn uit de marinade.
Verdeel de geitenkaas en de salade over de borden en schik daarna de blokjes tonijn erover. Garneer met de doperwten, extra munt en mosterdcress. Smakelijk eten!

Download hier de pdf



 

 


 

Contact

Chiccadeau
Kruisstraat 3
5281 AW Boxtel
Tel.: (0411) 688028
E-mail:info@chiccadeau.nl