Recepten

Apulië olijfolie

Deze olijfolie uit de hak van Italië is vol van smaak. De olijfolie is dik, romig, fruitig (beetje banaanachtig haast) en een lekkere peperige nasmaak. De olijfolie komt het best tot z’n recht over gerechten heen zoals tomaat, bruchetta en over pasta’s.Ook lekker om te dippen met een stuk zuurdesembrood

Courgette feta salade met verse basilicum
Heerlijk fris bijgerecht.

Ingrediënten
2 courgettes
150 gr brokkelige feta (of geitenkaas)
paar takjes basilicum
1 el sesamsaadjes, geroosterd

Dressing
4 el extra vergine olijfolie, bijv. de peperige Apulië
2 el citroensap
1 knoflookteen, uitgeperst
zout en peper

Bereiding
Rooster de sesamzaadjes zonder olijfolie. Snijd de courgettes in plakjes van ongeveer 1/2 cm. Gril ze in een gloeiendhete grillpan.
Draai ze halverwege om, totdat ze aan beide kanten mooi gestreept zijn. Pas op: hoe heter de pan, hoe sneller het gaat. Haal ze uit de pan en laat ze even uitdampen. Verkruimel de feta en snijd de basilicum in dunne reepjes.
Klop alle ingrediënten van de dressing goed door elkaar. Leg de courgette op een bord. Strooi de feta en basilicum erover. Besprenkel met dressing en maak af met de sesamzaadjes.

Download hier de PDF

 

 


 

Contact

Chiccadeau
Kruisstraat 3
5281 AW Boxtel
Tel.: (0411) 688028
E-mail:info@chiccadeau.nl